Vers mango-ijs maken met BAMIX

11/07/2024

Een eenvoudig recept zonder dat je een ijsmachine nodig hebt!


Ingrediënten

  • 3 mango’s
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 250 ml slagroom

Bereiding

  • Steek de klopper op je Bamix, doe de slagroom in de maatbeker van 1 L en klop de slagroom stijf.
  • Snij het vruchtvlees van de mango’s en doe deze in een andere maatbeker. Steek het multimes op je Bamix en pureer de mango’s fijn.
  • Meng met een lepel de geklopte slagroom met de gepureerde mango’s en de gecondenseerde melk in een grote kom.
  • Doe het mengsel in een vriesbestendige bak en zet het in de vriezer. Laat het minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht opstijven.
  • Voor een extra romig resultaat kan je het gedurende het vriesproces een aantal keren doorscheppen. 
  • Haal het ijs uit de vriezer en laat het een paar minuten op kamertemperatuur iets zachter worden. Hierdoor is het gemakkelijker te scheppen.

Geniet van je zelfgemaakte mango-ijs!

 

Ontdek ons BAMIX-assortiment

 

Bron recept: Bamix.be